Så er der nyt fra den gamle holdkaptajn igen!

 

Vi har taget hul på indendørs motionist holdturneringen 2017-18. Den første kamp var søndag d. 22.10 mod Hillerød. Og for at gøre en lang historie kort vandt vi 5-1 uden der for alvor var spænding om udfaldet i nogle af kampene. Vi spillede på Hillerøds dejlige anlæg, som efter sigende er blevet sponseret af en glad - og forholdsvis formuende - læge, med en passion for tennis. Er der i øvrigt ikke noget med at Patrick har egen praksis....? Nå, spøg til side. Steen er skadet med en læderet akillessene og er tvivlsom til den næste kamp, men vi håber. God bedring Steen! Svend skulle ellers have spillet badmintonkamp samme aften, men modstanderen havde trukket sig - det var vores held, for så kom Svend ud og hjalp os i stedet i Steens fravær :-)
I første rotation blev begge HD overstået på under en time (inkl. opvarmning) og der blev samlet kun afgivet 4 partier. Chr. og Svend vandt 61 62 og Bjørn og Lars vandt 61 60. Damerne i Hillerød var gjort af et lidt andet stof end herrerne. De var på niveau med de damer vi har mødt udendørs i Kat. 1. Mette og Line kæmpede en brav kamp og var lige ved at trække den ud i et 3. sæt efter at have ført 43 i andet men måtte til sidst strække våben 75. 3 HD blev en ensidig affære hvor Bjørn og Svend vandt 60 60. Hillerød stillede med en herre der kun havde spillet i 5 måneder, så det var en ulige kamp. Lars og Mette fik del i en farverig kamp, hvor Hillerøds herre fik vist sit sydlandske temperement frem, viel geschrei und wenig wollen. Lars og Mette vandt sikkert 63 63. Hillerød stillede med en ny dame i 1 MD, lidt usædvanligt, men forklaringen kom under middagen. Det var hendes første holdkamp - og næppe hendes sidste! Hun var deres stærkeste dame og senere fortalte hun, at hun sidste år var blevet nr. 2 ved EM i atletik, så jeg tror hun er god til al slags sport hun kaster sig over. Line og jeg havde en lidt tættere kamp, men var dog ovenpå hele vejen og vandt sikkert 64 64.
Niveauet er som ventet noget lavere end det vi har oplevet i udendørssæsonen. Jeg forsøgte at få os opstillet i kategori 1, men kabalen gik ikke op, og vi skal være glade for at kunne stille med to hold. Jeg synes, at vi skal gå efter at vinde det hele - igen!
Vores næste kamp er d. 8/12 mod Roskilde i Daruphallerne (udekamp). Iris og Mette udgør spindesiden og så må vi se hvordan vi får herrenes pladser besat. Steen giver en melding om tilstanden i ankelen i begyndelsen af december, og ellers tror jeg nok vi skal have reserver klar.

-- 
Kærlig hilsen

Christian
 
 
 
 
 
Fra Motionisthold 1, Kat 1 
 
Så lykkedes det! Resultaterne i de øvrige kampe magede det således, at vi pt. indtager en 4. plads rækken med 20 point. Vi nyder det nu, for på tirsdag skal vi stå tidligt op for at fastholde den position. Birkerød og Rødovre indtager 5 og 6 pladsen og skal mødes indbyrdes og i bedste fald for os vil et af holdende ende med 23 point (uafgjort eller 4-2 til Birkerød). Vi skal altså have mindst 3 point for at holde 4. pladsen og vores næste modstander er Karlsunde, som pt. fører rækken med 24 point, 3 point fra nummer 2 og 3. Det er sæsonens sidste kamp, så kom gerne og giv os moralsk støtte på tirsdag kl. 18!
I vores kamp mod Viby Sj. levede vi op til favoritværdigheden. Efter første rotation havde Mette og Line hevet en overlegen 6/2 6/2 sejr i hus. Lars og Niels var godt på vej til at gøre ligeså, men så kom der alligevel spænding i det. Efter at have vundet 1. sæt 6/1 kom d'herrrer bagud 4/0. Så vågnede vore herrer dog op og vandt 7/5. Steen og jeg mødte en forstærket 1.HD og efter et første sæt som vi vandt 6/3 ventede vi hård kamp om 2. sæt. Det kom på en lidt anden måde end vi havde ventet. Vi førte 5/2 og havde serven. Derpå tabte vi 5 partier i streg og dermed sættet 5/6. Så stod der Match tie-break på menuen. Den satte vi os så eftertrykkeligt på og vandt 10/3 på vores anden matchbold. 3-0 til os! I anden rotation fortsatte Niels og Steen stilen og kørte en sikker sejr hjem i 3.HD; 6/2 6/2. Iris og jeg kæmpede os tilbage i 1.MD efter at have fået klø i første sæt som vi tabte 3/6. Andet sæt tog vi efter hård fight med 6/2. Så stod der igen Match tie-break på menuen. Jeg var vist udkørt både fysisk og mentalt for jeg forærede 5 point til modstanderne qua dobbeltfejl og et misset smash. Alligevel havde vi serven ved 8/9 men desværre - endnu en dobbeltfejl, og vores eneste nederlag var en realitet. I 2.MD vandt Lars og Mette til gengæld deres første sejr i sæsonen i to sæt, Flot kæmpet og til lykke! Samlet 5-1 :-)
 
 
Kampreferat Hørsholm/Rungsted Mot. 1 - Albertslund Mot.
Det var så slut på forsommerens kampe, og jeg synes, at det er gået over al forventning :-) I går mødte vi det pt. stærkeste hold i puljen (HRT fører nu puljen foran Karlslunde, som spillede uafgjort i Roskilde), og vi kom derfra med to point i lommen - endnu engang mere end godkendt! Alle kampe blev afgjort i to sæt uden egentlig tvivl om udfaldet - sjovt oven på de sidste kampes mange 3-sættere!
Det blev en kamp præget meget af deres damer, som uden diskussion er de stærkeste i serien. Line og Mette lagde for i DD, hvor vi fulgte pænt med i første halvdel af 1. sæt, men vi ramte ikke helt dagen og det var modstanderne ikke sene til at udnytte. Steen og jeg vandt 1. sæt hurtigere end hurtigt og fik anderledes modstand i 2. sæt, som vi dog fik lukket 7/5. Lars og Bjørn måtte strække våben imod en stærk 2. double. Det kunne jo umiddelbart pege mod en svær 3. HD, men Steen og Bjørn ville det anderledes og efter en flot kamp, hvor vore herrer dominerede fra start til slut, fik vi endnu en kamp i hus. Line og jeg kæmpede forgæves mod overmagten i 1. MD, hvor især deres dame (tidligere divisionsspiller) voldte os hovedbrud - for hulen, hun slog flat! Lars og Mette var også¨oppe mod et stærkt par i 2. MD og leverede fremragende fight, og var faktisk rigtig tæt på at tvinge 2. sæt ud i tiebreak, og så havde alt jo kunnet ske. Desværre glippede det, men vi havde stor ære af kampen - godt kæmpet!
Efter de fem forårskampe har vi en høst på 2 vundne, 1 uafgjort og 2 tabte kampe. Af de 30 point vi har spillet om, har vi en score på 15-15, så efter den gamle 13-skala må det vist være til et flot 8-tal. Det er altså flot i vores første sæson i rækken! Noget jeg har hæftet mig ved er, at det er forskelligt hvilke kampe vi vinder/taber, alle konstellationer har vundet mindst 1 kamp. Selvfølgelig har vi nogen konstellationer, der vinder oftere end andre, men det står som regel ikke klart før kampene er spillet helt til ende, og det er bestemt med til at gøre det hele sjovere og mere spændende. Vi er samlet set gledet ned på 6-pladsen da Roskilde er begyndt at samle point op, senest mod Karlslunde, som derfor taber førerpladsen til, ja, Hørsholm/R.
Efter sommer venter i august endelig to hjemmekampe mod Viby Sj. og Karlslunde.
God sommer!
--  
Kamprapport Rødovre mot./Albertslund Mot.
Tre match tie-breaks - desværre gik de to ikke vores vej og vi måtte 'nøjes' med uafgjort ;-)
Steen og jeg spillede en fornuftig kamp, hvor vi holdt lysten til at give den en over nakken i ave. Det var et winning concept og vi kørte en sikker 6/3 6/1 i land. Damerne måtte strække våben efter et 2. sæt der længe så ud til at kunne gå til begge sider. MEGET lange servepartier omkring 3/3 :-) Bjørn og Lars vandt heldigvis 2. HD i tre sæt efter god fight i MTB'en.
I anden rotation tabte vi 2. MD i to sæt mens 3. HD og 1. MD blev tætte affærer. Steen og Lars tabte i en noget ujævn kamp i tre sæt. Første sæt gik til Rødovre 6/2 mens vi tog andet sæt 6/1. I 3. sæt var Steen og Lars oppe 6-1 før det desværre vendte og Rødovre vandt 10/7. I 1. MD satte Line og jeg første sæt over styr efter at have ført 4/2 og måtte afgive sættet 7/5. Vi kom foran på samme vis i andet sæt, men nu holdt vi fast og vandt 6/3. 3. sæt vandt vi sikkert10/6.efter en meget psykologisk affære, hvor kampråb og attitude spillede en stor rolle :-))) Mette kom forbi og ydede rigtig god support, tak!!!

 
 
 
Så er vi klar til at fortælle om, hvordan tilværelsen er i Motionisternes Premier League: Kategori 1 - 2017 :-)
 
Den 16/5 var vi på udebane i Hillerød. Det blæste og regnede, så vi endte med at gå indendørs (puh, det er nogen fine forhold de har rundt omkring) Hillerød var i semifinalen sidste år, så vi lagde hårdt ud. Vi kom hjem med 2 point - det er i min optik absolut godkendt :-) Mette og Line vandt damedoublen - det er stort! Vi vandt ligeledes 1. HD, og vi var SÅ tæt på at tage 1. MD (11-13 i match tiebreak). Der er ingen tvivl om, at niveauet i denne række er højere, end hvad vi har prøvet tidligere, og alligevel var vi kun et mulehår fra at få uafgjort.
 
Den 23/5 gik turen til Roskilde. Jeg ved dårligt, hvor jeg skal begynde. I første rotation kørte Bjørn og Lars en rimelig sikker 4/6 4/6 sejr hjem, mens Line og Mette for anden gang i træk vandt DD - imponerende! Efter en lidt tung start i første sæt kom de i gang og var ovenpå kampen ud: 6/4 3/6 8/10, Super tiebreaken var ikke så tæt som cifrene antyder. Vore damer førte tiebreaken hele vejen og modstanderne fik kun ganske kort kontakt ved 7-7, hvorefter vi kørte den hjem. Så flot! At Steen og jeg så ikke formåede at vinde 1. HD betød dermed mindre :-)
I anden rotation vandt Bjørn og Iris en knusende sikker taktisk sejr i 2. MD med cifrene 4/6 0/6. Steen og Lars så ud til at være på vinderkurs, men endte desværre med at måtte kapitulere i tredie sæt 10/6. Line og jeg fik krammet på modstanderne i 1. MD og efter et tæt første sæt, som vi vandt 4/6 kørte vi et sikkert andet sæt hjem 1/6.
Samlet set sluttede kampen 2-4 (5-9 i sæt) i vores favør! Vi har 6 point efter to kampe, så vi kan godt klappe os selv på skuldrene! :-)
 
30/5 - Birkerød på hjemmebane:
Armene vil slet ikke komme ned - endnu en sejr er i hus. Virkelig flot af alle mand m/k!
Niels og Lars gjorde kort proces i 2. HD og vandt sikkert i to sæt. Det kunne man ikke sige om Steen og jeg. Tre tie-breaks - det er sgu længe siden jeg har været ude i så tæt en kamp, god tennis og dejligt, at det tippede vores vej da det gjaldt. Iris og Mette måtte i DD strække våben i to sæt. 2. rotation indledtes efter hård kamp og i tre sæt desværre med et nederlag i 2. MD .
Så stod det 2-2, men Iris og jeg fik sat os grundigt på 1. MD og vandt den sikkert i to sæt. 3-2 til os. Så var det op til Niels og Steen at sikre sejren ved at vinde 3. HD, og efter et stærkt 2. sæt sad de herrer tungt(!) på 3. sæts match tie-break som blev vundet 10-6. Samlet 4-2 til os :-)
En dejlig aften med rigtig god stemning på alle baner. Iris havde sørget for forplejning og det var i den grad tiltrængt. Klokken var vist over 22 inden vi fik sat os.
 
I næste uge er det så Rødovre på udebane/grus det gælder. De har senest spillet uafgjort med Roskilde og vi skal nok få nogle gode kampe her også. Vi har jo revanche til gode fra finalen i række 2A fra i fjord! Hvis I kan finde tid skulle I måske lige runde vore egne grusbaner inden kampen, så opspringet ikke er helt fremmed.
Vi er jo gået ydmygt ombord i opgaven, og det bør vi selvfølgelig fortsat gøre. Der er ingen tvivl om, at niveauet er højere i år. Og alligevel har vi allerede nu har vi vundet 2 kampe :-)

Inline image 1
Hilsen
Den gamle holdkaptajn

Christian
 
Beretninger fra motionistholdenes kampe for sommer 2016: 
 
Beretning fra forårets kampe fra Holdkaptajn Christian Halkjær
Tilværelsen i den næstbedste motionistrække er god! Efter 5 spillerunder fører vi med 7 point til nummer 2. Der er to kampe tilbage og meget skal altså gå galt, hvis vi skal undgå at komme i slutspil.

Sidste år vandt vi både pulje og semifinale med et mulehår, for så at tabe 4-2 til Rødovre 2 i finalen. Vi havde en række usikkerheder i forbindelse med holdets bemanding, så vi valgte at tage en sæson mere i række 2A.

Oplevelserne er mange her i de sociale rækker. Senest blev vi i Solrød Strand trakteret med Bøf Lindstrøm, hvilket afgjort bragte smilende frem - navnlig hos herrerne, som blev næsten som børn igen! I Ishøj blev vi mødt med fællessang og harmonikaspil og i Holbæk, nå nej...Holbæk har trukket sig fra turneringen! På banerne har vi vundet 4 kampe af lige så mange mulige og har nu en kampscore på 21-3 (43-7 i sæt) - der er allerede animeret snak mellem kampene om mulig oprykning til næste år ??

Vi har haft en større rokade og tilgang af nye spillere på holdet i år. Flere spillere på Motionist 1 tog både frivillige og ufrivillige pauser, og der var dermed basis for lidt fornyelse på holdende. Mette mente desuden, at det var på tide med et vagtskifte efter en årrække som holdkaptajn og annoncerede det i så god tid, at vi har fået både det og holdet på plads.

3 nye holdkammerater har vi fået. Lars Stokholm er rykket ned til os på 2. holdet og Svend er rykket op på 1. holdet. Vi var hele sidste sæson afhængige af reserver, og det gik jo godt endda! I år har vi fået en fast mand på; Henrik Sloth, som er nyt medlem i klubben. Henrik er yngste mand om bord, hvilket naturligvis forpligter. Henrik har da også brilleret med at vinde alt, hvad han har spillet. Vi har også fået forstærkning på damesiden i form af Line Matthäi, så vi er tre til at dække spindesiden. Både Henrik og Line er nye hold-tennisspillere og vi venter os meget af dem :-)

Vi har også tre faste, kompetente reserver; Flemming Sonnesen, Niels Vestergaard og Vagn. Noget der er supervigtigt, hvis vi skal holde niveau i de kampe, hvor vi ikke kan stille hold med de faste. Flemming skulle have haft sin debut mod Holbæk, men de stillede ikke hold og har altså siden trukket sig helt. Niels leverede en overbevisende indsats, da vi vandt 5-1 over Rødovre 4 og Flemming er med, når vi tørner ud på hjemmebane mod Sorø 9. august.

Med forstærkningerne på herresiden står vi meget stærkt. Når vore modstandere oftest stiller med et par stærke herrer, kommer vi med fire: Shock and Awe! Vi har det traditionelt hårdt i damedoublerne. I år har vi gentaget sejren i DD fra sidste år i åbningskampen mod Havdrup, som vi åbenbart har krammet på. Mod Rødovre på hjemmebane havde vi matchbolde, men måtte desværre se dem lukke match-tiebreak'en 14-12! Vore damer fighter stenhårdt og skal nok få en sejr mere i hus, så vi kan bygge på!

De mange store sejre er gode for os nu, hvor næsten halvdelen af holdet består af nye ansigter. Det er nu engang sjovere at blive rystet sammen når man vinder, end når man ikke gør! Vi har en rigtig god holdånd, og mødes fast til træning med de øvrige holdspillere fra motionistrækkerne hver tirsdag aften. Vi glæder os til resten af vore puljekampe, hvor vi skal hente 6 point á 12 mulige for at vinde rækken og dermed kvalificere os til puljefinalerne.

Søndag d. 18. september spillede 2. Motionistholdet finale mod Hørsholm/Rungsted i den næstbedste række; 2A. Kampen var udsat 14 dage pga. regn, men i søndags startede vi ud i mildt vejr med sol og næsten ingen vind. En dejlig dag at afslutte turneringen på :-)
Forud for finalen er gået en sæson, hvor vi har fået etableret et virkelig stabilt hold, og med god hjælp af vore gode, faste reserver Flemming, Niels og Bjørn, har vi vundet samtlige kampe.
Vores modstander var på papiret en spændende en af slagsen. De var nedrykkere og havde fejet al modstand af banen igennem deres pulje, så vi var vældig opsatte på at gøre en god figur på hjemmebane. Det hjalp også, at der var mødt mange op for at heppe på os - mange tak for det :-)
I første runde vandt vi HD 1 & 2 i overlegen stil og damerne lykkedes efter fantastisk fight at få et sæt hjem mod Hørsholms stærke damer. Et sæt der skulle vise sig at blive vigtigt! Efter første rotation stod det således 2-1 til os. 3. HD og de 2 MD'er gik derpå igang. 3. HD var ligeledes en ensidig affære med en sikker sejr til os: 3-1 + et sæt. Dermed var kampen allerede vundet, men vi plejer jo at vinde vore mix'er, så vi satte næsen op efter en storsejr. Men sådan skulle det ikke gå. Henrik og Iris måtte strække våben i to sæt mod overmagten i 2. MD og Line og Christian tabte 1. MD knebent i match tiebreak. Således sluttede kampen 3-3, men da vi havde taget sæt i 2 af de 3 tabte kampe, vandt vi med 8-6 i sæt!
Og nu, hvor det er blevet en tilskuersport, går vi så og pusler med tanken om at rykke op i den bedste række! 

Christian Halkjær

Holdkaptajn

Kampreportage fra Mikki Mihaljevic

I sidste sæson deltog vores hold i den bedste kategori i motionistholdturneringen. Men grundet skader og “andre interesser” (golf – er det andet end en kuriositet?!) måtte vi sige farvel til Niels Vestergaard, Bjørn Antonsen, Vagn Hansen, Ulla Ramsing og Lis Fredborg, så vi besluttede at starte forfra i kategori 3. Måske ville det give os nogle enkelte lette kampe, men vi var ikke sikre på, hvor vi egentlig stod.

Vi lavede så en byttehandel med Christians motionisthold, hvor de fik Lars Stokholm mod at afgive Svend Andreasen. Tilbage på vores oprindelige hold var nu kun Rikke Skjødt, Mogens Lauritsen og undertegnede. Vi fik så tilgang af Lennart Bjerring og Dorte Husum og havde dermed et ganske udmærket hold.

Indtil videre er det gået rigtig godt, selv om vi kun er to doublesejre foran Holte, som vi endda slog med 5-1. Der er jo mest tale om hyggelige kampe med spisning bagefter, men vi går da efter at vinde de sidste to holdkampe (stort nok!), rækken og slutspillet – og dermed rykke op i kategori 2B. Det ville nok være en passende række for os…

Efter sommerpausen måtte vi så til det igen. Formen var blevet holdt ved lige, så det så da fornuftigt ud for os. Og vi vandt søreme også resten af årets kampe, når man lige undtager den spændende finalekamp, som endte 3-3, men vi var et sæt bedre end modstanderen. Det hele blev rundet af med en hyggelig frokost, hvor vi spiste og drak til de sene timer. Velfortjent…

Tak for en god og velspillet sæson. Lad os håbe, at vi klarer os næsten lige så godt næste år. Og tak til anden halvdels reserver Lis Fredborg, Ulla Ramsing, Niels Vestergaard, Didier Blanchard og Vagn Hansen.

AIF – Farum 6 – 0

AIF – Øresund 6 – 0

Ishøj – AIF 2 – 4 (semifinale)

AIF – Allerød 3 – 3 (finale)

Mikki Mihaljevic


 
 
 

Nyheder

Se arkiv


Vejrudsigt
Se billeder i galleriet